به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیتالله سبحانی، ظهر امروز در ادامه سلسله مباحث تفسیر قرآن خود در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم در تفسیر سوره جمعه، با اشاره به آیه ششم از این سوره، اظهار داشتند: خداوند متعال در این آیه فرموده است: "قُلْ یَـأَیُّهَا الَّذِینَ هَادُوا إِن زَعَمْتُمْ أَنَّکُمْ أَوْلِیَاءُ لِلَّهِ مِن دُونِ النَّاسِ فَتَمَنَّوُا الْمَوْتَ إِن کُنتُمْ صَـادِقِینَ" «بگو: اى یهودیان! اگر گمان مى کنید که(فقط) شما دوستان خدایید نه سایر مردم، پس اگر راست مى گویید، آرزوى مرگ کنید (تا به لقاى محبوبتان برسید)!».
ایشان ادامه دادند: یهودیان خود را ملت برگزیده و برتر میدانند که تعبیر عربی آن «الشعب المختار» میباشد و آنها این مقام را برای غیر بنیاسرائیل قائل نیستند و خود را بالاتر از همه میدانند.
این مرجع تقلید در تفسیر آیه ششم سوره جمعه، ابراز داشتند: خداوند در این آیه، قصد محکومیت یهود را دارد و در آن میفرماید که اگر راست میگویید آرزوی مرگ کنید و از زندگی پست به دنیای پاک بروید.
*تفسیر آیه 7 از سوره جمعه
معظمله در ادامه با اشاره به آیه هفتم از سوره جمعه، خاطرنشان ساختند: خداوند متعال در این آیه فرمودهاند: "وَلاَ یَتَمَنَّوْنَهُ أَبَداً بِمَا قَدَّمَتْ أَیْدِیهِمْ وَاللهُ عَلِیمٌ بِالظَّـالِمِینَ" «ولى آنان بخاطر اعمالى که از پیش فرستاده اند، هرگز آرزوى مرگ نمى کنند; و خداوند ستمگران را بخوبى مى شناسد».
حضرت آیتالله سبحانی افزودند: هرگز این قوم آرزوی مرگ نمیکنند؛ چون اعمال زشتشان مانند رباخواری در برابر دیدگان آنهاست و نمیتوانند این آرزو را بکنند.
ایشان به طرح اشکالی در این خصوص پرداخته و بیان داشتند: اشکالی که در این زمینه مطرح میشود این است که ممکن است یک شخص یهودی برای بطلان سخنان قرآن کریم ادعا کند که من این آرزو را انجام میدهم و در پاسخ باید گفت که شما این آرزو را زبانی انجام میدهی و در دل این آرزو را نداری؛ زیرا اگر این آرزو را داشتی، اموالی را که جمع کرده بودی، میبخشیدی.
این مرجع تقلید در رابطه با یهود اظهار داشتند: یهود بسیار به جمعآوری مال و اموال علاقه دارند و تلاش بسیاری برای حفظ آن انجام میدهند.
معظمله با اشاره به اشغال فلسطین توسط صهیونیستها، ابراز داشتند: اسرائیل متجاوز از 60 سال است که فلسطین را اشغال کرده و همانند یک غده در آنجا روییده و جز خانهخرابی و آزار و اذیت کار دیگری انجام نمیدهد.
*ردی بر اشکال عدم خاتمیت
حضرت آیتالله سبحانی با اشاره به اینکه ملتهای منحرف همیشه برای بقاء خود آیات الهی را تحریف میکنند، بیان داشتند: در آیه 35 از سوره اعراف آمده است: "يَا بَنِي آدَمَ إِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ رُسُلٌ مِّنكُمْ يَقُصُّونَ عَلَيْكُمْ آيَاتِي ۙ فَمَنِ اتَّقَىٰ وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ" «ای فرزندان آدم! اگر رسولانی از خود شما به سراغتان بیایند که آیات مرا برای شما بازگو کنند، (از آنها پیروی کنید؛) کسانی که پرهیزگاری پیشه کنند و عمل صالح انجام دهند (و در اصلاح خویش و دیگران بکوشند)، نه ترسی بر آنهاست و نه غمناک میشوند».
ایشان افزودند: معنای تحریف این است که انسانهای بیسواد بخواهند در رابطه با قرآن کریم اظهارنظر کنند. یهود آیه 35 از سوره اعراف را مصداق سخنانشان قرار دادهاند و گفتهاند که در این آیه آمده است که خاتمیتی وجود ندارد و بعد از پیامبر اکرم(ص) پیامبران دیگری نیز خواهند آمد، ولی ما در پاسخ به این بیسوادی آنها باید بگوییم که خطاب این آیه به اول خلقت زمان حضرت آدم(ع) برمیگردد و خداوند متعال به حضرت آدم و حوا خطاب میکند که بعد از شما پیامبرانی خواهند آمد و شاهد بر این سخن، 4 آیهای است که همه آنها با "یا بنی آدم" شروع شده است و خطاب همه آنها به زمان حضرت آدم(ع) میباشد.